3.ročník Plzeňského festivalu stepu

14.05.2016 19:00
U příležitosti Mezinárodního dne stepu, který připadá na 25. 5. 2016 připravuje SPOLEK K.R.O.K. a STEP by STEP STUDIO již tradičně, v druhé polovině května, Plzeňský festival stepu (https://www.plzenskyfestivalstepu.cz/). Chceme využít velkého zájmu široké veřejnosti, ale i aktivních stepařů, a nabídku Plzeňského festivalu stepu stále rozšiřovat.
 
Cílem projektu je přiblížit široké veřejnosti step - druh tance, který je nejenom uměním předváděným na jevištích divadel, či na mistrovstvích světa, ale i volnočasovou aktivitou vhodnou pro všechny generace. Každý, kdo projeví zájem, se může o stepu dozvědět mnoho zajímavého na teoretických seminářích, či na přednáškách o historii stepu u nás i v zahraničí. Připravujeme také výstavu o vzniku a historii stepu Diváci mohou shlédnout ukázky stepařského umění v podání stepařů několika generací, od malých dětí , až po skutečné mistry, a co víc, mohou sami za asistence zkušených lektorů vyzkoušet vše prakticky.
 
Vyvrcholením Plzeňského festivalu stepu je Galavečer, na kterém vystoupí řada stepařských skupin a sólistů, od dětí předškolního věku, až po seniory nejenom z České republiky, ale i ze zahraničí. Večer plný stepu na nejvyšší úrovni bude ozdoben vystoupením několika Mistrů Evropy a světa ve stepu. Večer zakončí společné vystoupení všech vystupujících stepařů v choreografii našeho předního choreografa Tomáše Slavíčka, za živého doprovodu plzeňských hudebníků.
 
Chtěli bychom, aby se Plzeňský festival stepu stal během dalších ročníků, nejvýznamnějším stepařským festivalem v Evropě. Máme proto všechny předpoklady: zájem veřejnosti, touhu stepařských hvězd se do Plzně vracet a v neposlední řadě - podporu široké členské základny.