23.-25.5.2014 - Plzeňský festival stepu

25.05.2014 10:00
U příležitosti Mezinárodního dne stepu se na tři dny sjedou do Plzně stepaři z Polska, Švýcarska a České republiky, aby před plzeňským publikem předvedli to nejlepší ze svého repertoáru. Plzeňským festivalem stepu chceme přispět k popularizaci stepu, volnočasové aktivity spojující pohyb a umění v jeden celek.
 
Festival stepu bude probíhat na dvou místech současně a to na venkovním jevišti U Branky a ve vnitřních prostorech Měšťanské Besedy. 24. 5. 2014 od dopoledních hodin budou na venkovní scéně probíhat ukázky různých druhů stepu a stepařských technik v podání skupin dětí, dospělých i seniorů z tuzemska i zahraničí s možností zapojení veřejnosti. Diváci budou mít možnost zapůjčení či zakoupení stepařské obuvi a pod vedením zkušených lektorů si vyzkoušet základy stepu.
 
Vrcholem Plzeňského festivalu stepu bude ve stejný den galavečer ve Velkém sále Měšťanské Besedy, který bude ukázkou toho nejlepšího, co nabízí současný step. Vystoupí mimo jiné: Tap and Jazz Dance Jiřiny Nowakowské z Varšavy, členové stepařského studia Andrea z Prahy, studia Avalanche z Hradce Králové, domácí Step by step studio z Plzně a především hvězda současného stepu – několikanásobný Mistr světa ve stepu Daniel Borak s Daniel Borak Company z Winterthuru. Vystoupí také plzeňské hudební uskupení Burlesque, na jejíž skladbu se představí na 60 účastníků festivalu ve společné choreografii sestavené a nazkoušené našim předním choreografem Tomášem Slavíčkem.
 
Festival stepu si klade za cíl obohatit město Plzeň a jeho občany o zcela novou, originální kulturní akci, která má potenciál stát se každoroční součástí kulturního života města.
 
Plzeňskému festivalu stepu 2014 poskytl záštitu primátor města Plzně pan Martin Baxa.